“UP” на познатото ни трупче…

Хм..Виждали сте. Ползвали сте го. Познавате го. Удобно е за нишки от дъбинг, огъване и удобно захващане на пера – в комплект с двете щипки. Въобще, “tool”-че и половина,  “`дет` съ вика”.

P1100802_filtered

Но, колкото и да е ясно, просто и лесно за направа, се оказа, че може хитро да се “ъпгрейдне” за още по-голям комфорт.

Desktop53

Две са нещата, които промених:

Първото е, че освен напречните разрези ,направих и един по дължина. Това автоматично създаде възможността да се правят доста по-дълги дъбингови или CDC- нишки ( в този случай е добре да е подготви и съответна щипка с дълъг “фронт” и съответна ножица. Намирането и е по-лесната част.Преди време показах една такава с доста футуристична форма, която се оказа невероятно добра).

Второто, според мен, е доста хитро –  огъваща се основа ! Ясно се вижда от картинките – защипване и отщипване- прави се с лекота и с необходимото дозиране в зависимост от дебелината на дъбинга, който ще правим. Много е удобно и за много фините перца – лесно се освобождават, без да се късат! Получава се нещо като щипка.

Desktop54

Това е. Просто лесно и удобно. Е, по естетиката може да се поработи, но това, ако някой реши да ги прави промишлено. Мен, това напълно ме устройва.

Поздрави на сръчковците!

Leave a comment